Bislimi thirrje OSBE-së për ndërhyrje: Po manipulohet regjistrimi i shqiptarëve në Luginë

Active 0 Reply 14 Views 2022-10-14 11:37:15 General

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi, përmes një postimi në Twitter, ka treguar se është duke kërkuar përfshirjen e OSBE-së në procesin e regjistrimit të shqiptarëve në Luginën e Preshevë.

“Agresivitet dhe pengesa selektive gjatë procesit të regjistrimit të shqiptarëve në Serbi. Veçanërisht në Medvegjë, ku janë vetëm tre komisionerë shqipfolës dhe që të gjithë janë vendosur në zona që nuk janë të banuar me shqiptarë. Urgjentisht të përfshihet OSBE për të parandaluar manipulimet”, ka shkruar Bislimi.

Tutje, ai u ka bërë thirrje shqiptarëve të Medvegjës që t’i përgjigjen regjistrimit.

“Akoma më urgjente është që të gjithë shqiptarët e Medvegjës të regjistrohen në mënyrë masive në javët në vijim”, ka përfunduar Bislimi.

Ndërkaq, në Serbi nga fillimi i muajit tetor ka filluar regjistrimi i popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave.

Lidhur me këtë çështje, edhe Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i ka ftuar të gjithë shqiptarët që jetojnë në Serbi, e në veçanti ata të Preshevës, Medvegjës e Bujanocit që t’i përgjigjen pozititivisht regjistrimit të popullsisë që zgjat deri më 31 tetor.


Sharing is caring, show love and share the thread with your friends.


loading...